dilluns, 10 de març del 2014

Cirurgia del paisatge II

El primer Tall
La cerimònia d'obertura



Passatges bcn
Projecte: Búnker 599
Autors: Rietveld Landscape i Atelier de Lyon
Localització: Diefdijk –autopista a2 (amsterdam – den bosch)
Any: 2010

Els estudis holandesos Rietveld Landscape i Atelier de Lyon van participar mitjançant una intervenció paisatgística al Búnker 599, en el marc del projecte de definició d'una estratègia global per posar en valor, i a la disposició del públic, els secrets de la New Dutch Waterline, una successió de fossats militars defensius que acompanyen un patrimoni cultural únic.

Els arquitectes obren radicalment el Búnker, aparentment indestructible, a l'exterior. Defineixen una esquerda per la qual travessar longitudinalment i poder mostrar l'interior de l'angost refugi. L'itinerari construït termina amb una passarel·la de fusta, elevada sobre l'aigua, que condueix als visitants a l'àrea inundada i a diversos camins d'accés a la reserva natural adjacent.

L'operació converteix el Búnquer 599 en un punt d'atracció pels milers de visitants potencials que passen diàriament per l'autopista propera, fent d'aquest inhòspit indret, el relat tangible d'una part única en la història holandesa i, alhora, accessible per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada