diumenge, 6 d’abril del 2014

Passarel·la-Belvedere de la Font de Montjuic

Fotografia original de l'Avinguda Maria Cristina al 1929
Passatges bcn

La Font Màgica de Montjuic, o simplement anomenada Font de Montjuic, està situada a l’Avinguda Maria Cristina. Forma part d’un conjunt de jocs d'aigua i llum que es desenvolupa al voltant d’aquest eix, el qual va des del Palau Nacional fins la Plaça España. 
Aquest itinerari lliga una seqüència de trams connectats a través d'escales mecàniques i passarel·les, acompanyats de cascades i estanys. A la part inferior, fileres de columnes lluminoses a tots dos costats flanquejaven l’avinguda, avui en dia substituïdes per sortidors il·luminats de proporcions semblants i manteniment més senzill. 

Va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 per Carles Buïgas on estaven situades les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch derrocades en 1928 i reconstruïdes en 2010. La Font Màgica es converteix en espectacle en el moment en què 29 jocs d'aigua comencen a combinar-se de forma harmònica al ritme de la música: l'aigua sembla que prengui vida quan comença a dibuixar formes amb moviments sorprenents i inesperats que es combinen amb el color i la llum, sent capaç de transmetre emocions i sensacions. Convertida en una icona de la ciutat de Barcelona digne de veure i viure, que emociona a tots els presents, turistes i autòctons. 

És aquí on entra en joc l’artefacte estrella, dues passarel·les simètriques que superen l’Avinguda Rius i Taulet, perpendicular a l’Av. Maria Cristina, i que alhora fan de belvedere quan la Font està activa. 
La seva secció genera dos ritmes, per una banda, un tram més ample on poder parar per gaudir de l’espectacle, per l’altra, una secció més estreta que admet la circulació més accelerada dels que hi passen. Ens molts casos, l'ubicació estratègica d'aquesta passarel·la ha donat lloc a immillorables vistes de la sortida de les curses celebrades a Barcelona, com també ha estat testimoni dels triomfs aconseguits pels corredors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada