dimarts, 29 d’abril del 2014

Transcendir la llosa

Passatges bcn
Projecte: Parc de la Solidaritat
Autor: Sergi Gòdia i Fran, (MMAMB) Arquitecto| Xavier Casas, Arquitecte
Localització: Esplugues de Llobregat, Barcelona
Any: 1995-1998

El Parc de la Solidaritat té una superfície de 40.000m2 i és un dels més grans de la ciutat. Un espai artificial, una plataforma trapezoïdal, que cobreix la Ronda de Dalt i uneix els barris de Can Clota i Can Vidalet.
El parc presenta diversos espais: zona de gespa, zona de jocs, pistes esportives, vies de trànsit i passeig. Aquest és travessat per un camí central, amb un tractament diferent del paviment que fa que destaqui entre la gran taca verda de la gespa, el qual uneix el carrer de l’Esport (barri de Can Clota) amb el carrer de Pau Torres (barri de Can Vidalet).
Quan arriba el vespre, presenta una il·luminació destacada amb llums de neó en filera que van puntejant el recorregut. La seva horitzontalitat queda trencada amb unes dunes de gespa que li donen un caràcter més orgànic. 

Un dels punts característics és l'escultura monumental situada a la banda de ponent, de 7 metres d’alçada, d’Alberto de Udaeta. Anomenada Atrium Libertatis està realitzada en acer cortén, i representa metafòricament la solidaritat entre persones.

El Parc no sols connecta dos barris, esdevé un espai públic urbà de referència per la ciutat.

2 comentaris:

  1. Artificialitat per aconseguir naturalitat. Ben trobat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!
      Continuem reflexionant sobre espais de la mobilitat de la ciutat i tot allò que en ells hi passa.

      Elimina